FLOK BASKI

Lori Baskı olarak Türkiye de 70×100 cm boyutlarında 6 renk flok baskıyı profesyonel kadromuz ve son teknoloji baskı makinalarımız ile kusursuz şekilde yapabilen nadir bir markayız.Bu sebeple yurt içi ve yurt dışı bir çok markanın tercih ettiği firma olmaktan gurur duyuyoruz.

 

Flok baskı tekniği; 1 ile 7 mm uzunluğunda ince lif parçacıklarının, belirli bir desene göre kumaş yüzeyine yapıştırılması ile oluşturulan baskı tipidir. İşlem önce desenin boyarmadde (ya da pigment) yerine bir yapıştırıcı ile basılması ve daha sonra liflerle temas ettirilmesinden ibarettir. Burada lifler, kumaş yüzeyine sadece yapıştırıcı olan bölgelerde tutunacaktır. Basılmamış kısımlardaki flok baskılar mekanik olarak uzaklaştırılır. Flok baskı ile basılmış giysilerin önemli bir özelliği, kuru temizleme ve/veya yıkama işlemlerine dayanıklılığının yapıştırıcının karakteristiğine bağlı olmasıdır.

 

Flok baskı ya da desenlerin flok yöntemiyle basılmasına ek olarak, floklama tüm kumaş yüzeyini kaplamak üzere de gerçekleştirilebilir. Kullanılan lifin ve floklama işleminin tipine göre materyal, süet ya da kadife görünümden pelüş tipi görünüme kadar çeşitli şekillerde üretilebilir. Yapıştırıcı aktarılmış kumaş yüzüne flokları aktarmak için ise iki yöntem vardır:

1- Mekanik floklama : Lifler kumaş üzerine, kumaş açık en şeklinde floklama odacığından geçmerken serpilir. Mekanik dövücüler kumaşın titreşim yapmasına sebep olur. Tüylerin birçoğu kumaşa dik olarak tutunmuş olur.

2- Elektrostatik floklama : Flok partikülleri elektrostatik olarak yüklenir. Bu da, liflerin tümünün kumaşa dik olarak tutunmasını sağlar. Bu yöntem, daha yavaş ve daha pahalı olmasına karşılık, mekanik yönteme nazaran daha üniform ve yoğun floklama sağlar.

Flok Baskı tekniğinde boya yerine kullanılan flok tozları her renkte üretilebildiği için istenilen renkte baskı yapılmasına olanak sağlar. Flok baskılı kumaşlar günümüzde tüm kumaşlarda tercih edilen bir baskı türüdür. Flok Baskı tekniği ile baskı yapılan kumaşlarda desenlerde kadifemsi bir doku elde edilir.

Flok baskılı ürünlerin kullanım talimatları: Genel olarak flok baskılı ürünün yıkama talimatı 40-60 derecede ters çevrilip yıkanmasıdır. Flok baskı tekniği ile basılan ürünlerin yıkanmaya dayanıklılığı yüksektir. Eğer zemine ütü uygulanacaksa baskılı zemin tersten ütülenmelidir. Bu talimatlara dikkat edildiği sürece flok baskılı ürünler uzun ömürlü olacaktır.

null